Selectienormen

Regio Kalender en Afspraken 2017-2018 (versie 3.2.9; 22 januari 2018)

Wijziging versie 3.2.9:
Extra toelichting (de regel is niet gewijzigd!) op de selectieregels  voor deelname aan het NK Supersprint/PureSprint jun-C/B/A:
Voor het NK Supersprint/Pure Sprint wordt géén landelijke selectiewedstrijd gereden. In de selectietabel voor deelname aan de regio-selectiewedstrijd Supersprint/PureSprint  wordt bedoeld dat de top-6 van het klassement  jun-C en jun-B en de top-4 van het klassement  jun-A van de regioselectie wedstrijd zich namens regio-ZW direct plaatsen voor het NK Supersprint NK Pure Sprint.

Wijziging versie 3.2.8:
Belangrijke en ingrijpende wijziging van de selectie voor de landenwedstrijd Nederland/Duitsland/Noorwegen. Zie bladzijde 6.

Wijzigingen versie 3.2.7:
1. De als no.1 gepositioneerde rijd(st)er van de ZW regio ranglijst VANTAGE van 8 januari 2018 plaatst zich tevens voor deelname aan de internationale landenwedstrijd Ned/Ger/Nor jun-B die op 27 en 28 januari 2018 in Gemnitz wordt gereden.

2. De regio TC Zuidwest van de KNSB heeft besloten dat de top 6 B-junioren van de VANTAGE ranglijst van 8 januari, rechtstreeks geplaatst zijn voor het NK junioren allround (10-11 februari Enschede). Als gevolg hiervan heeft de regio Zuidwest besloten dat de regioselectie wedstrijd (13-14 januari Haarlem-Den Haag) voor plaatsing voor de landelijke selectiewedstrijd voor het NK junioren allround, niet als selectiewedstrijd voor de B-junioren voor de landenwedstrijd (27-28 januari Berlijn) geldt.

Wijziging versie 3.2.6:
Bladzijde 5:  de 6 deelneemsters uit regio ZW aan het NK Allround/NK afstanden voor jun-B worden geselecteerd op basis van de regio ranglijst VANTAGE van 8 januari 2018

Wijzigingen versie 3.2.4/5:
Verdeelpercentages gecorrigeerd, aantal rijders ongewijzigd

Wijzigingen versie 3.2.3:
Voor de regio selectiewedstrijd  allround voor junioren-B op 13 en 14 januari worden nu 36 deelnemers uitgenodigd (dit waren er 32)
Het gevolg hiervan is dat er per gewest meer rijders kunnen meedoen aan de regio selectiewedstrijd.
De gecorrigeerde aantallen zijn in deze versie  in  cursief rood weergegeven.
Overige correcties t.o.v. versie 3.2.2 zijn in rood weergegeven

De ervaring leert dat de Regio kalender en afspraken in de aanloop naar het winterseizoen en in het begin van het winterseizoen nog kunnen worden aangepast. De kalender en afspraken zijn dan ook onder voorbehoud van noodzakelijke en gewenste aanpassingen. Raadpleeg regelmatig deze pagina voor de laatste versie van de kalender en afspraken.

Deze notitie is bedoeld als aanvulling op de KNSB-wedstrijdkalender en regelt zaken die de gezamenlijke GTC’s Langebaan van regio ZW aangaan.

Waarin niet is voorzien, zal beslist worden door de gezamenlijke GTCL’s.

Als er gesproken wordt van een ranglijst van een bepaalde datum, gelden de tijden die t/m de zondag ervoor gereden zijn en in de ranglijst zijn verwerkt.

Schaatsers rijden bij selectiewedstrijden alle afstanden, ongeacht diskwalificatie of val.

Daar waar deze kalender zou leiden tot discussie over de uitleg, zijn de hieronder genoemde en door het SB/LB vastgestelde en gepubliceerde documenten leidend:
a. Plaatsingsschema’s en selectieprocedures nationale langebaan- en kortebaanwedstrijden senioren 2017-2018 (op knsb.nl)
b. Plaatsingsschema’s en selectieprocedures nationale langebaan- en kortebaanwedstrijden junioren 2017-2018 (op knsb.nl)

Comments are closed.